OFERTA CIAST I DESERÓW
SERNIKI
SERNIK WIEDEŃSKI / czysty sernik/
SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM /z kandyzowaną skórką pomarańczową/
SERNIK Z KOKOSEM I BRZOSKINIĄ / na kruchym cieście/
SERNIK Z KULKAMI / kulki makowe i orzechowe zanurzone w serze/
CIASTA KRUCHE
PYCHOTKA / z bezą i wiśniami, posypana orzechami/
MIGDAŁOWIEC /z masą kajmakową i nutą czarnej porzeczki/
SEZAMKA/ wkładka krucha i kokosowa łączona masą chałwową /
FELIKS /trzy wkładki ciasta kruchego, powidło śliwkowe, masa budyniowa, orzechy krojone zanurzone w kremie karmelowym/
PIERNIK WIEDEŃSKI / trzy wkładki piernikowe, powidło śliwkowe, krem toffi/
SZARLOTKA /z prażonymi jabłkami/
MIODOWY SŁONECZNIK / ciasto miodowo-biszkoptowe z masą budyniową ze słonecznikiem
CIASTA BISZKOPTOWE
RAFAELLO /jasny biszkopt, masa śmietanowa, wkładka kokosowa, bita śmietana z adwokatem/
POMARAŃCZOWA FANTAZJA /między warstwy biszkoptu układamy delicje w kremie pomarańczowym oraz krem śmietanowy z galaretką/
ANANASOWY RAJ / blaty biszkoptowe przekładane kremem cytrynowym i śmietanowym z krojonymi ananasami/
MARTYNKA / biszkopty jasne, dżem z czerwonej porzeczki, krem toffi, bita śmietana/
SŁODKA POMARAŃCZA / biszkopt orzechowy, krem czek. orzechy w karmelu i pomarańcze
CYTRYNOWIEC / krem cytrynowy i śmietanowy z ananasem
CIASTA TORTOWE
ORZECHOWO-CZEKOLADOWE / biszkopty kakaowe, biszkopt z orzechami łączone masą kawową i czekoladową z wiśniami/
RODZYNKOWIEC/biszkopty waniliowe, dżem z czarnej porzeczki, krem czekoladowy, rodzynki rumowe w czekoladzie/
ŚLIWKA W CZEKOLADZIE / ciasto czekoladowe, powidło śliwkowe, krem czekoladowy, śliwki z alkoholem przykryte polewą mocno czekoladową/
PIJANY IZYDOR / z orzechami moczonymi w spirytusie i kremem kawowym/
MIĘTOWA ROZKOSZ / biszkopt czekoladowy, krem czek- miętowy, galaretka truskawkowa
CIASTA MAKOWE
JAPONKA / makowiec z jabłkami na kruchym cieście/
DELICJA MAKOWO-KOKOSOWA/ z masą ananasową i krojoną galaretką/
ROLADY
ROLADA MAKOWA
ROLADA JABŁKOWA
ROLADA BEZOWA Z MIGDAŁAMI
ROLADA Z ORZECHAMI
Ciasteczka kruche
Mini babeczki – ,- Kokoski – ,- Orzeszki – ,-
Ciasteczka kruche z masą chalwowa – ,-
Rogaliki, Kocie oczka, Aspirynki, Beciki – ,-
Andruciki – ,-
Rurki z budyniem —
Galaretki w cukrze –
Babeczki z kremem i owocami –
Makaroniki (różne smaki) –
TORTY OKOLICZNOŚCIOWE
TORTY TRADYCYJNE
TORTY W MASIE CUKROWEJ
AMOREK /biszkopty czekoladowe, mus z ciemnej czekolady, pralinki czekoladowe, mus mandarynkowy/
NUTELLA/biszkopty ciemne, krem o smaku nutelli mus śmietanowy z pralinkami czekoladowymi
VELVET / biszkopt orzechowy, biszkopt makowy, beza migdałowa, krem kawowy, wiśnie/
WYBORNE TRIO / biszkopt czekoladowy, orzechowy i kokosowy, krem czekoladowy, krem waniliowy z kawałkami ananasa/
CZEKOLADOWO – WIŚNIOWY / biszkopt kakaowy, krem czekoladowy i kawowy z wiśniami i kawałkami czekolady/
KOMPOZYCJA INDYWIDUALNA /kremy do wyboru: śmietanowy, czekoladowy, cappuccino, migdałowy, kawowy kremy owocowe: truskawkowy, malinowy, czarny las, mango z markują , pomarańczowy, brzoskwiniowy, cytrynowy /
TORTY DESEROWE
TORT AMOREK-
/pralinki orzechowe zanurzone w duecie kremów z mlecznej i białej czekolady na delikatnej bezie migdałowej/
TORT SACHER-
/Biszkopt czekoladowy z morelami, ganasz czekoladowy/
TORT LUWR-
/wytrawny mus z ciemnej czekolady między cienkimi warstwami biszkopta, na górze delikatny mus śmietankowy/
TORT TIRAMISSU –
/ pobudzający zmysły wyraźny smak migdałowego Amaretto i kawy łagodzony lekkim serkiem mascarpone/
TORT RUMOWY
/jasne biszkopty kryją w sobie prawdziwy smak srebrnego rumu, całość uzupełnia lekki krem migdałowy, posypany migdałowymi płatkami/
TORTY OWOCOWE
/ smak truskawek, malin, porzeczek lub innych sezonowych owoców, lekkie biszkopty przekładane wybranym musem owocowym i śmietankowym – idealny na
letnie przyjęcia!/
TORT BEZOWY z malinami i kremem –
Podane torty deserowe oferujemy w rozmiarach:
fi 20 cm – 12-14 porcji – cena zależna od wagi
fi 24 cm – 16-20 porcji – cena zależna od wagi
fi 28 cm – 24-28 porcji – cena zależna od wagi
fi 32 cm – 30-34 porcji – cena zależna od wagi